Workshops

Workshop Landschapsfotografie Lente

Landschapsfotografie kenmerkt zich door mooi licht, gecombineerd met mooie luchten en water.
Om het beeld te versterken van ‘bewegende’ luchten en ‘glad’ water, wordt er gebruik gemaakt van ND filters. Polarisatie filter wordt gebruikt om reflectie en schitteringen uit het water te halen en meer kleur/contrast te krijgen.

Je wordt bijgestaan in het maken van de foto, technische uitleg, compositie en gebruik van de ND filter.
De ND filters zijn aanwezig. Er kan gefotografeerd worden met de lens/lenzen van uw keuze.

Maar natuurlijk kun je ook zonder filters schitterende foto’s maken. Laat je inspireren door de mooie omgeving van dit prachtige gebied.

De workshop wordt gehouden op een mooie locatie, een groot tuinen gebied met variatie in flora en vijvers.
Het vindt plaats op een zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Als je in bezit bent van een statief, draadontspanner/afstandsbediening, dan graag meenemen.

 

Workshop macrofotografie

Macrofotografie is het fotograferen op korte tot zeer korte afstand van onderdelen van mensen, dieren, planten of voorwerpen, met de bedoeling ze zo groot mogelijk af te beelden, zodat details zichtbaar worden die met het blote oog moeilijk of niet waarneembaar zijn. De technische instellingen, compositie, gebruik van licht wordt uitgelegd. Er zijn verschillende accessoires aanwezig die je tijdens de workshop kunt uitproberen, zelfs met een standaard lens kun je een macro foto maken. Heb je een macro lens neem deze mee. Je kunt ongeacht welke camera je hebt eraan meedoen. Het is op een zaterdag  van 10.00 tot 14.00 uur op een buitenlocatie.