De cursus

Wat kan ik verwachten?

Uit een boekje leren fotograferen is mogelijk. Maar het volgen van een fotografiecursus is veel leuker. U leert het sneller door de interactie met de docent en de medecursisten.

Leren fotograferen en het maximale uit uw camera halen eist niet alleen het technische kunnen, maar spreekt ook uw creativiteit aan. Juist dát maakt het extra leuk. Na het volgen van onze cursus kijkt u met een andere (fotografische) blik de wereld in !

Tijdens de basiscursus wordt diverse instelling van de camera behandeld, alsmede diafragma, sluitertijd, iso/witbalans, filters en compositie. In de vervolgcursus wordt compositie uitgebreid behandeld en gaan we in praktijk verschillende onderwerpen fotograferen.

Of u nu houdt van landschap, sport, macro, portret of andere gebieden van de fotografie, alles komt aan bod tijdens onze cursussen. Ook gaat u bezig met het maken van foto-opdrachten.

Onze cursusavonden zijn kleinschalig van opzet waardoor ieder de ruimte krijgt voor extra aandacht.

Wat heb ik allemaal nodig?

Het is natuurlijk aan te raden om uw eigen camera mee te nemen. U leert daardoor beter met de camera om te gaan en dát te laten doen wat u wilt. Kortom u raakt goed vertrouwd met uw eigen camera. Het uitproberen van andere objectieven op uw eigen camera, geeft u meer inzicht in de andere mogelijkheden. Als u (nog) niet in bezit bent van een camera met de functie A/Av en S/Tv, dan hebben wij een aantal klaarliggen voor bruikleen tijdens de les. Deze kan helaas niet mee naar huis genomen worden.

Onze docenten weten heel goed hoe u uw camera zo optimaal mogelijk kunt gaan gebruiken.

Cursustijden en locatie

Elke cursus begint om 19.30uur en eindigt om 21.30uur. De cursusdagen zijn maandag, dinsdag en woensdag. Postadres: Fotografiecursus Groningen, Overwinningsplein 13 9728 GP  Groningen.